Wie ben ik

Even voorstellen.2014-06-26 18.54.47

Mijn naam is Ildiko Molnár en naast trotse moeder van een zoon, ben ik ook leerkracht en kindercoach. Ik werk in het basisonderwijs waar ik al 27 jaar met veel plezier verschillende groepen les geef.  In al die tijd heb ik  natuurlijk veel verschillende kinderen gezien.

Kinderen die het lastig vinden om stil te zitten. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, of voortdurend geprikkeld zijn en sterk reageren op bepaalde momenten. Kinderen die  letterlijk of figuurlijk op hun tenen lopen. Die het lastig vinden om bewegingen onder de knie te krijgen die nodig zijn om goed te kunnen lopen, fietsen of zwemmen. Kinderen die “onhandig” zijn, niet alleen op fysiek maar ook op sociaal gebied. Of kinderen die moeite hebben met  het leren lezen, schrijven of rekenen.

Een heel pakket uitdagingen die meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou denken.

De bouwstenen

De ontwikkeling van een kind verloopt volgens een vast patroon en is opgebouwd uit verschillende bouwstenen, zoals hieronder te zien is.

bouwstenen

klik op de foto voor een vergroting

Zo zijn er best wel wat bouwstenen/vaardigheden die je moet kunnen beheersen, voor je goed kunt leren lezen, schrijven of rekenen. Niet zo verwonderlijk dus, dat dit niet voor iedereen even makkelijk is. Net zoals een huis, moet de fundering stevig zijn voordat er verder gebouwd kan worden.  Op los zand kan je moeilijk bouwen! In de praktijk ga ik bouwen aan deze fundering, zodat leren makkelijker gaat en weer leuk wordt.

In de praktijk maak ik gebruik van ‘nieuwe’ leerstrategieën en methodes om naar de leer- en ontwikkelingsproblemen van kinderen te kijken. Geen standaard remedial teaching oefeningen dus. Problemen kunnen zo vanuit een nieuwe invalshoek breed bekeken en behandeld worden.

Het blijft bijzonder om kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling te mogen helpen en te begeleiden. Dus wanneer u vragen heeft, neem dan gerust contact met mij op!

Opleidingen.

Psycomotorisch, leer- en gedragspecialist  ( www.breincentrum.com

-Visuele screener en trainer

– Schrijfmotorische trainer

– Ruimtelijk zicht & inzicht 

– Jamara rekencoach

– Dominantiematrix coach

– Woordbeeldtrainer coach

– Leesmatrix coach

Reflexintegratie volgens Rhythmic Movement training

Ik heb mijn allround kindercoachopleiding gevolgd bij Helen Purperhart  (www.kinderyoga.nl)

En de opleiding om peuter/kleuteryoga te mogen geven bij Simone de Groot  (www.holistischekinderyoga.nl).

En de opleiding kinderyoga (hatha yoga opleiding) bij Rineke Vierhoven  ( www.pureyoga.nl )